Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μα επιτέλους...



...πόσο βαθιά νυχτωμένη μπορεί να είμαι; 
Υπάρχουν σου λέει κινητά τηλέφωνα τα οποία σου επιτρέπουν να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο και ακόμα να κάνεις από αυτά αναρτήσεις στο βλογ σου και να αφήνεις και σχόλια στα βλογς των άλλων! Μα που ζω; Και το κυριότερο; Πως ζω χωρίς να έχω στην κατοχή μου μια τέτοια συσκευή; Πρέπει να πάρω το συντομότερο δυνατόν! Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου. 
Αυτό που με απασχόλησε είναι ο κάτοχος ενός τέτοιου κινητού τηλεφώνου. Μιλάω για τον αγαπητό μου Ρασκόλνικωφ (ναι γι’ αυτόν που έσφαξε τη γριά τοκογλύφα λέω και που, εκτός των άλλων θεμάτων, γράφει στο βλογ του το ιστορικό του εγκλήματός του με εξαιρετικά χιουμοριστικό τρόπο και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε να το διαβάσετε εδώ), ο οποίος άφησε ένα σχόλιο στην ανάρτηση της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2012, που φέρει ως τίτλο το «Δεν αμφιβάλλω…». 
Περιχαρής ξεκινώ να διαβάσω το σχόλιο το οποίο και σας παραθέτω: 
«Αθηνα τ διαβασα απο τ κντ κ το μόνο π χρειαστ ήταν ν γυρισω τ κντ χωρις ν κουρ!!! Πειράζει;;;;» 
Τώρα να πω ότι το κατάλαβα με τη μία, θα σας γελάσω και δεν το θέλω. Άρχισα σιγά σιγά να το μεταφράζω προσθέτοντάς του τα γράμματα τα οποία υπέθετα, η αδαής, ότι λείπουν. 

Προσπάθεια πρώτη: 
Αθηνα τι διαβασα από τι κανετε και το μονο που χρειαστείτε ήταν να γυρισω τι κανετε χωρις να κουρευτώ!!! Πειράζει;;;; 
Σκέψη πρώτη: 
Ααααα, πήγε να κόψει τα μαλλάκια του ο Ρασκόλνικωφ και ήλθε να μου το πει! 
Όμως δεν βγαίνει νόημα… 

Προσπάθεια δεύτερη: 
Αθηνα το διαβασα από το κνίτη και το μόνο που χρειαστήκαν να γυρίζω το κνίτη χωρίς να κουρευτεί!!! Πειράζει;;;; 
Σκέψη δεύτερη: 
Αααααα, έχει ο Ρασκόλνικωφ έναν φίλο κνίτη ο οποίος πήγε στο κουρείο να κόψει τα μαλλιά του εις ένδειξη πένθους που πάτωσε το ΚΚΕ, αλλά τελικά το μετάνιωσε και δεν κουρεύτηκε. Αλλά πάλι γιατί να θέλει να μου το πει ο Ρασκόλνικωφ αυτό; 

Προσπάθεια τρίτη: 
Αθηνα το διαβασα από το κεντάει και το μόνο χρειαστεί να γυρίζω το κεντάει χωρίς να κούρεμα!!! Πειράζει;;;; 
Σκέψη τρίτη: 
Μα ποιος κεντάει; 
Και πάλι δεν έβγαζα νόημα η μεσήλιξ. 

Προσπάθεια τέταρτη: 
Δεν είχε νόημα μία ακόμα προσπάθεια. Έπρεπε να πάρω πιο δραστικά μέτρα εάν ήθελα να απαντήσω στο σχόλιο του Ρασκόλνικωφ. Και έτσι αποτάνθηκα στον γιο μου. 
-Νίιιιιιικοοοοο, για έλα εδώ παιδί μου να βοηθήσεις τη μανούλα σε μια μετάφραση! 
Και ήλθε ο γιος μου, το κοίταξε και μου είπε με απαξιωτικό ύφος: 
-Δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις… Το λέει ξεκάθαρα: 
«Αθηνά το διάβασα από το κινητό και το μόνο που χρειάστηκε ήταν να γυρίσω το κινητό χωρίς να κουραστώ!!! Πειράζει;;;;», μου είπε και κουνώντας με οίκτο το κεφάλι προς την μάνα κουράγιο που δεν καταλαβαίνει τον τρόπο που γράφουν οι νεολαίοι από τα κινητά τους, απομακρύνθηκε! 
Ύστερα από αυτό σκέφτομαι ότι δεν θα προμηθευτώ σύγχρονο κινητό αν δεν μάθω πρώτα να γράφω και να διαβάζω διακεκομμένα όπως κάνουν οι κάτοχοι τέτοιων συσκευών! 

ΥΓ. Ευχαριστώ τον Ρασκόλνικωφ για το σχόλιό του που αφενός με έκανε και γέλασα πάρα πολύ με τον τρόπο που διάβασε την άσκηση λαιμού και αφετέρου μου έδωσε την ιδέα αυτής της ανάρτησης.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μήπως γνωρίζει κάποιος...


...από εσάς ποια ήταν τα Νο 1 hits στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα μέσα του περασμένου αιώνα και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1960;
Όχι;
Ιδού λοιπόν:

U.S.A.


U.K.


Ευχαριστώ τον κουμπάρο Mahler για την πρόσκληση σε αυτό το ευχάριστο μουσικό παιχνίδι!

Επίσης ευχαριστώ και το Μανταρίνι που προσκάλεσε εκτός από εμένα και τους συνεργάτες του βλογ Μαρίνα Ζέας και mitsopd, όμως και οι δύο αρνούνται πεισματικά να μου αποκαλύψουν την πραγματική τους ηλικία.
Εικάζω ότι η κάθε μια τους κρύβει πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα τη χρονιά που γεννήθηκε η Μαρίνα Ζέας (1825 μ.Χ.) στο Ηνωμένο Βασίλειο το Νο1 ήταν το Ave Maria του Franz Schubert και στις Η.Π.Α. το Bufalo blanco από τους Cheyenne.

Όσο για τον mitsopd και την χρονιά που γεννήθηκε (652 π.Χ), ο θρύλος λέει ότι το Νο1 στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα single σε στίχους της Σαπφούς το «Ότωι τις έραται», για το οποίο στάθηκε αδύνατον να βρω σύνδεσμο στο youtube. 
Η δε Αμερική, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα!

Τώρα κι εγώ, με τη σειρά μου, να προσκαλέσω άπαντες τους φίλους του ola de palabras να παίξουν, εφόσον επιθυμούν, αυτό το τόσο ευχάριστο μουσικό παιχνίδι!

Καλή εβδομάδα!

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δεν αμφιβάλλω...

...ότι γυμνάζεστε συνεχώς και έχετε κορμιά θανατηφόρα! 
Αλλά μήπως κάτι σας ξεφεύγει;
Τον λαιμό σας τον γυμνάζετε;
Όχι;
Κι όμως, θα έπρεπε!
Είναι απαραίτητο να γυμνάζετε λαιμό και σβέρκο ειδικά αν κάθεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή, για να μην πάθετε κανένα αυχενικό.
Επειδή, εδώ πέρα μέσα, φροντίζω όχι μόνο για την ψυχική σας υγεία αλλά και για την σωματική, σας προτείνω ανεπιφύλακτα την ακόλουθη λύση για να ξεπιάνεστε που και που.
Είναι η ιδανική άσκηση!
Για διαβάστε το κείμενο στην εικόνα...


Α πα πα… Αγύμναστους σας βλέπω!

ΥΓ. Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην k.Mer με πολλή αγάπη!

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Είμαι ένα όρθιο...



...ή για να ακριβολογήσω, ένα καθήμενο πτώμα, τα μάτια μου κλείνουν από τη νύστα, το κεφάλι μου γέρνει σιγά-σιγά πάνω στο λάπιτόπι και τα γεγονότα ξεπερνούν την φαντασία κάθε ευφάνταστου όντος, πόσο μάλλον την δική μου που είναι και φτωχή.
Ως εκ τούτου αδυνατώ να γράψω οτιδήποτε ή να σχολιάσω τα αποτελέσματα των εκλογών.
Πάντως μια και το έφερε η κουβέντα για τις σοφές επιλογές του ελληνικού λαού, να σημειώσω ότι το 40% δεν πήγε να ψηφίσει.

Καλή εβδομάδα!

ΥΓ. Η θεά της φωτογραφίας, δεν είναι μια τυχαία σκυλίτσα. Είναι της αγαπητής Ginger και την λένε Follie. Περισσότερες πόζες της θα βρείτε εδώ!

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Το κείμενο αυτό...



...έχει προγραμματιστεί από καιρό για να δημοσιευτεί σήμερα αυτομάτως.
Συγκεκριμένα είχε προγραμματιστεί από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι έχουμε εκλογές στις 17 Ιουνίου.
Πράγμα που σημαίνει ότι αυτή την στιγμή που το διαβάζετε, η ομάδα του ola de palabras απουσιάζει.
Ο κάθε ένας έχει φύγει, εδώ και δύο ημέρες, για την ιδιαίτερη πατρίδα του προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Η Αθηνά βρίσκεται στην Αθήνα, η Μαρίνα Ζέας σε ένα χωριό έξω από την Πτολεμαΐδα και ο mitsopd δύο οικοδομικά τετράγωνα πιο πέρα από το σπίτι του!
Ως εκ τούτου ζητούμε την κατανόησή σας που τυχόν σχόλια που θα αφεθούν, θα μείνουν αναπάντητα.
Διότι ουδείς από τους τρεις διαθέτει ίντερνετ στην ιδιαίτερη πατρίδα του!

To ιστολόγιο σας εύχεται καλό Σαββατοκύριακο και συνετή ψήφο.

                                                                                           Εκ της Διευθύνσεως
                                                                                               ola de palabras

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Τεκνοσκριβού...

...από την Μαρίνα Ζέας


Α! Καλημέρα!!! Τι μου κάνετε καλέ; Χαθήκαμε!!!!!!! Τι νέα έχουμε;; Είσαστε όλοι καλά; Πάντα καλά σας εύχομαι! Όλα καλά νάναι κι όλα ανθηρά!!!!
Εγώ μη τα ρωτάτε, της λατσοσύνης σήμερα! Τα πάντα όλα γύρω μου είναι τέλεια!
Για μένα κελαιδούν τα τρία πουλάκια που κάθονται στο μπαλκόνι μου, τα λουλούδια στις δυο γλάστρες μου ανθίζουν και δυο γαλανομάτες μάγισες που λέει και στο άσμα του ένας σεβντοκατές ήρθαν και με ξύπνησαν γλυκά…...
Σήκω Μαρνάκιιιιι μου είπανε….
Τι να κάνω η πουτάνα, σηκώθηκα απ το κρεβάτι κι όλο χαρά άνοιξα τη μπαλκονόπορτα κι έστειλα δύο φιλιά στο Σώτο τον μπετατζή στο απέναντι μπαλκόνι που με χαιρετούσε και μετά χορεύοντας με χάρη τράβηξα κατά το μπάνιο που μοσχομύριζε λεβάντα και γιασεμιά... Πήγα κι άβελα τζους λέσι με το σοδόσαλο κάτω από τον καταράχτη έκανα μακροβούτια στη λίμνη πούχε κάνει ο καταράχτης από κάτω του πήδηξα το ποτάμι με τα ψάρια πήδηξα και τον ψαρά και στο καπάκι πήγα κι έκατσα στη ρενοσκαμνού μου για να γράψω στον υπολογιστή αυτή τη τεκνοσκριβού...
Όλα είναι όμορφα σήμερα κι όλα είναι μες τη πλήρες ευτυχία τίποτα δεν είναι κακό και τίποτα δεν πάει στραβά!!!
Κι αυτός ο ήχος πούρχεται απ έξω από το σπίτι δεν είναι εξατμίσεις είναι το κύμα της θάλασσας που το φέρνει απ το Φάληρο ο αέρας!!!! Όλα είναι θαυμάσια κι όλα είναι πανέμορφα!
Τα τρία πουλάκια κάθονται τώρα στους ώμους μου και μου κάνουνε μες το τσακίρ κέφι τσιρι τσιρι τσιρι τρο τσιριτρί τσιριτρό κι οι μάγισες αφού ξετύλιξαν το παγκρό απ τα μπικουτί τώρα μου το παγκροσκαλώνουνε!
Στην τηλεόραση όλα είναι καταπλικτικά! Ο Παπαδάκης σε μεγάλα κέφια! Ο Καμπουράκης με τον Οικονομέα κοιτάζονται σαν να μόλις ψωνιστίκανε στα τζουρά και πανε να ζησουνε τον έρωτα τους κι η Λιάνα η σεμναδερφή τους χέζει όλους και ψηφίζει επιτέλους στη βουλή για να δουν χαρά κι οι αδερφές. Ο Σόιμπλες δεν είναι πια ξινομούρης και με μια ντανιά στο μάτι μου λέει κουλάρισε Μαρινάκι όλα είναι καλά και πιο καλά απ ότι φαντάζεσαι….
Και η Αλέκα η αγαθόκλα αβέλει ντρέσες λουλουδάτο ξώβυζο φουστάνι χωρίς βάτες κι έχει κουρανταρισμένο το παγκρό και κουλικωμένη με ωραία χρώματα και με χαμόγελο colggate λέει ναι στον Αλέξη τον ασούξη, ναι στον Αντώνη τη μπιτζανού, ναι στον Βαγγέλη την μπαλογουγούλφω, ναι στον Φώτη τον ροζοροβεσπάκη, ναι σε όλα………
Στο δρόμο που κατεβαίνω είναι όλα τέλεια! Ο φούρναρης χαμογελαστός με κερνάει ένα κρουασάν βουτύρου για πρωινό γιατί είχα και στο χωριό μου τέτοια και δε μπορώ να ξεκινήσω τη μέρα μου δίχως αυτά!!! Οι μαγαζάτορες της γειτονιάς μειώσανε όλες τις τιμές και δίνουν γκίφτια στους πελάτες τους κι εκείνοι χαρούμενοι τρέχουν γελώντας ανάμεσα στα τεράστια δέντρα που φύτεψε ο Δήμος Αθηναίων στα πεζοδρόμια τη νύχτα όσο εγώ έβγαζα τα μάτια μου με το τεκνό που δουλεύει ντιλίβερι στο κινέζικο της γειτονιάς μου και μου είχε φέρει κάτι νούντλες γιατί εκτος από τα κρουασαν βουτύρου αυτό που συνιθίζαμε όλοι στο χωριό μου ήτανε και τα νούντλες μη χέσω...
Οι οδηγοί κοκαλώνουνε τα αμάξια τους για να περάσουν οι πεζοί κι αυτοί τους βγάζουνε το καπέλο και τους χαιρετάνε μες τη καλή χαρα.....
Το κράτος γύρισε πίσω τα πετσοκομένα μισθά και τις συντάξεις κι όλοι οι εργάτες έχουνε πιαστεί αγκαλιά και χορεύουνε συρτακι στα ναυπηγία στο Σκαραμαγκά στις οικοδομές και στα εργοστάσια...
Εδώ πέρα μέσα στο μπλοκ είναι όλα υπέροχα! Η Αθηνά δεν εχει νεύρα δεν γρινιάζει δεν απειλεί δε σπάει πράματα δεν βρίζει δε σιχτιρίζει είναι μέσα στη γλύκα! Όλα είναι όμορφα και χαρούμενα! Και του λόγου μου σαν το ξωτικό ίδια η κουανξά η ταπιόκα (γιατί μαρή elf at the bay άλλαξες φωτογραφία;) ένα πράμα τρέχω πάνω κάτω εδώ πέρα μέσα και χοροπηδάω!
Και φωνάζω με χαρά όλα είναι ωραια όλα είναι ωραία!
Όλα είναι ωραία από προψες το βράδυ που κοιμάμαι αγκαλιά με την παράνοια!!
Δεν υπάρχει τίποτα κακό στον κόσμο! Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλω να το κράξω, όλα πηγαίνουν καλά κι εγώ είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στο κόσμο! Όλα είναι δικά μου.
Η ηρεμία η ευτυχία τα τρία πουλάκια οι μάγισες η κουανξά η κατέ, όλα!!!!
Αχου καλέ τι όμορφος που είναι ο κόσμος!
Πάω τώρα γιατι έχω ραντεβού με τον ψυχίατρο για να δει αν μου πέτυχε τη λοβοτομή!

Υστεροσκριβού: Τιποτα από αυτά που είναι γραμένα παραπάνω δεν είναι αλήθεια.
Πάω τώρα γιατί έχω να ετοιμάσω αμπελομπομπίτσες.

Κι άλλη υστεροσκριβού: Ελεγα να βάλω και λυσάρι μα δε μ αφήνει η κατέ. Τη ξέρετε δα τι σόι πράμα είναι. Αμα έχετε άγνωστες λέξεις ρωτάτε με στα σχόλια και θα σας λέω.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Την αγάπη μου...



...για τις λέξεις, λίγο πολύ την γνωρίζετε. 
Κάτι η ονομασία του βλογ, κάτι ο τίτλος της στήλης Palabras Aire, κάτι που έχω εκμυστηρευτεί σε κάποιους από εσάς ότι το αγαπημένο μου επιτραπέζιο είναι το σκραμπλ, ε, δεν μπορεί, το έχετε αντιληφθεί. 
Αγαπώ τις λέξεις. Τις υπάρχουσες. Αυτές που γνωρίζω. 
Και όταν ανακαλύπτω όσες μου διέφευγαν, τρέμω από συγκίνηση! 
Όμως τι γίνεται όταν μια καινούργια λέξη τείνει να γεννηθεί; 
Χαράς ευαγγέλια!
Πετάω στον έβδομο ουρανό! 
Χοροπηδώ από ευτυχία! 
Κάθομαι στην καρέκλα του γραφείου (αυτή με τα ροδάκια) και γυρίζω γύρω-γύρω φωνάζοντας "Γιούουουπιιιιιιιι…"! 
Και σήμερα, αγαπητοί μου, θαρρώ γεννήθηκε μια καινούργια λέξη! 
Η λέξη "Κασιδιάρω"! 
Ρηματάκι με τα όλα του! 
Που σημαίνει: 
Σπάω στο ξύλο κάποιον, αποδίδω προσωπική δικαιοσύνη, με ή χωρίς αφορμή, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ή απόψεων περί Σταρ Τρεκ. 
Ταιριάζει τέλεια με Χρυσαυγίτες, μαύρα παρεό, και χρυσά σανδάλια. 
Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και από κοινούς θνητούς, όπως στα ακόλουθα παραδείγματα: 
α). Ρε αγοράκι! Τί θα γίνει, θα πάρεις το κάρο να παρκάρω σαν άνθρωπος ή θα σε αρχίσω στο κασιδιάρισμα; 

β). Βαγγελάαααααακηηηηηηηη! Έλα εδώ στη μαμά, αγόρι μου! Βαγγέεεελη σου λέεεεω! Έτσι και σε πιάσω στα χέρια μου θα σε κασιδιάρω βλαμμένο! 

γ). - Τι με κοιτάς ρε φίλε έτσι; 
- Θα σε κασιδιάρω! 
- Γιατί ρε;! Τι έκανα; Ούτε που σε ξέρω! 
- Δεν έχεις φωτογένεια! 
- Και είναι λόγος αυτός ρε ψυχανώμαλε;! 
- Μου ΑΝΤΙΜΙΛΑΣ κιόλας; 

Ω! Μα δεν είναι τέλειο; 
Μέχρι στιγμής ήξερα μόνον την έκφραση "Στου κασίδη το κεφάλι", η οποία, βεβαίως, ουδόλως σχετίζεται με τα παραπάνω. 
Τώρα, με το "Κασιδιάρω" νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά μου! 
Οπότε, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της γλυκιάς ταραχής που με διακατέχει! 

Καλό Σαββατοκύριακο! 

πηγή: slang.gr

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Τρία μερόνυχτα...



...η ομάδα του ola de palabras ήταν καθισμένη γύρω από ένα οβάλ γραφείο και κοίταζε με απλανές βλέμμα την οθόνη του υπολογιστή προσπαθώντας να αλλάξει το look του ιστολογίου.
Ήπιε εκατοντάδες καζάνια καφέδων, κάπνισε καπνοβιομηχανίες ολόκληρες, κατανάλωσε χιλιάδες σνακ (γλυκά και αλμυρά).
Δοκίμασε 1732 templates, μεταφόρτωσε 23464 φωτογραφίες διάφορων μεγεθών.
Τίποτα.
Ουδεμία συμφωνία.